Jumala hallitsee pilviä ja tuulta Job 37: 1 - 18

1. Kun kuulen hänen äänensä, sydämeni vavahtaa ja siirtyy paikaltaan. 2. Kuulkaa hänen äänensä pauhua, jylinää, joka vyöryy hänen suustaan! 3. Taivaan täydeltä hän antaa sen kaikua, maan ääriin leimahtaa hänen salamansa. 4. Kohta kaikuu ärjyntä, jylisee hänen ylväs äänensä. Säästelemättä hän sinkoaa salamoitaan, ja hänen äänensä pauhaa. 

5. Kun Jumalan ääni jyrisee, tapahtuu ihmeitä. Hän tekee suuria tekoja, joita me emme käsitä. 6. Hän sanoo lumelle: "Putoa maahan!" ja rankkasateelle: "Piiskaa, piekse!" 7. Ihmiskädet pysähtyvät kesken työn: kaikki oppivat näkemään hänen tekonsa. 8. Pedotkin hiipivät piiloonsa ja jäävät kolonsa suojaan. 9. Rajumyrsky syöksyy majastaan, ja pohjatuuli tuo pakkasen. 10. Jumalan henkäyksestä vedet jäätyvät, laajakin ulappa jähmettyy. 11. Hän kuormaa pilvet vedellä ja salamoilla ja ajaa ne kaikkiin suuntiin: 12. ne vyöryvät minne milloinkin hänen ohjauksensa mukaan ja tekevät kaikkialla maan päällä sen, mitä hän käskee. 13. Joskus ne tuovat rangaistuksen, joskus siunauksen hänen maalleen. 
14. Tunnetko sinä pilvien ja tuulen salaisuudet? 
Kuuntele minua, Job, nouse, tarkkaile ja tutki Jumalan ihmeitä! 15. Ymmärrätkö sinä, miten hän sen kaiken tekee? Miten leimahtaa valo hänen pilvestään? 16. Ymmärrätkö sinä, miten pilvet voivat leijua ilmassa, käsitätkö Kaikkitietävän ihmeet? 17. Sinä, jota omat vaatteet tukahduttavat, kun etelätuuli tuo helteen ja lamauttaa maan, 18. voisitko sinä hänen kanssaan takoa taivaan holvin, lujan kuin pronssinen peili?